Tuko Logistics – työmatkaliikenteen kehittämistä yhteistyössä

Tuko Logistics Osk Kaksi suurta logistiikkayhtiötä: Tuko ja Itella, ideoivat ja kehittivät yhteistyössä henkilöstönsä liikkumista Keravalla sijaitseviin toimipaikkoi- hinsa. Kyseessä oli pilottihanke osana Motivan koordinoimaa Työpaikat kestävän liikkumisen edistäjinä –hanketta. Mobinet vastasi hankkeessa henkilökuntakyselyn analysoinnista ja työpajojen fasilitoinnista.

”Yhteistyömme Mobinetin kanssa poiki todella mielenkiintoisia löydöksiä ja tuloksia tuleviin kehityshankkeisiimme”, vastuullisuuspäällikkö Päivi Huhtala Tukosta toteaa. ”Yksi konkreettinen havainto oli se potentiaali, joka Tukon henkilöstöllä on käyttää vaihtoehtoisia tapoja työmatkaliikkumiseen auton sijasta”, Huhtala jatkaa.

Tuko lähti suunnitelmansa kanssa nopeasti liikkeelle, esimerkiksi heti keväällä laajennettiin pyörätelineille varattua tilaa ja pyöräilyinnostusta aktivoitiin osallistumalla kilometrikisa-kampanjaan. Työsuhdeautoilijoille järjestettiin taloudellisen ajotavan koulutusta. Myös etäneuvottelu- ja etätyömahdollisuuksia parannettiin.

Tukon ja Itellan yhteistyö tuotti myös liikennejärjestelmän kehittämisaloitteen. Onnistuneen aloitteen seurauksena alueen nopeusrajoituksia alennettiin liikenneturvallisuuden parantamiseksi.