Paranna henkilökunnan hyvinvointia ja tyytyväisyyttä

”Kodin ja työpaikan välisillä matkoilla on suuri merkitys arjen sujuvuuteen ja hyvinvointiin. Esimerkiksi työmatkapyöräily ylläpitää työkykyä. Monipuolisia vaihtoehtoja tarjoavaa työnantajaa arvostetaan.”

Tutkimustemme mukaan lähes kaikki työntekijät arvostavat työnantajia, jotka tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja liikkumiseen ja helpottavat ympäristön kannalta viisaiden kulkutapojen valintaa.

Työssäkäyvä suomalainen käyttää keskimäärin yli 80 minuuttia vuorokaudessa liikkumiseen. Tuki arjen liikkumiseen auttaa sitouttamaan työntekijöitä ja epäkohtien korjaaminen parantaa ilmapiiriä ja työtyytyväisyyttä. Esimerkiksi etätyömahdollisuuksien lisääminen tuo työntekijälle lisää vapaa-aikaa ja joustavuutta arkeen. Kävellen ja pyöräillen tehdyt työmatkat ovat tehokasta arkiliikuntaa. Tätä arvostavat erityisesti ruuhkavuosia elävät perheelliset, joille ei muuten jäisi tarpeeksi aikaa liikuntaan. Työmatkaliikunta pitää mielen virkeänä, ja hyvä peruskunto vähentää sairaspoissaolojen riskiä.

Mobinetin työmatkaliikkumiskysely auttaa selvittämään, kuinka hyvin työpaikan nykyiset olosuhteet ja käytännöt tukevat terveellistä ja turvallista työmatkaliikkumista. Näin myös toimenpiteet ja kannusteet valitaan työyhteisöä kuunnellen.

Pienetkin kannustimet voivat olla merkityksellisiä. Esimerkiksi Kokkolan kaupungilla työskentelevä musiikinopettaja kuvailee työnantajan tukea näin:

Nastarenkaiden tarjoaminen ja asentaminen
oli iso kädenojennus
ja toi uutta potkua hiipuneeseen pyöräilyyn