Ensimmäinen työmatkani pyöräillen talvella

Pyöräilin tänään ensimmäistä kertaa talvella kotoa työpaikalle Helsingin keskustaan, noin 9 km. Olen jo muutamana talvena pyöräillyt lyhyitä matkoja kotoa esimerkiksi kauppaan ja kirjastoon, mutta työmatkaa keskustaan saakka olen pantannut.

Nyt kun pyöräilyn superväylä Baana valmistui, päätin vihdoin kokeilla. Sää oli sopiva, ja lunta ei ollut vähään aikaan satanut. Matka sujui varsin mainiosti. Vaatteita oli vähän liikaa päällä yhden asteen pakkaseen.

Samaan syssyyn ilmoitin Mobinetin ja itseni Talvikilometrikisaan. Suosittu pyöräilykisa työyhteisöille järjestetään jo toista kertaa myös talvella. Pyöräkilometrejä voi kerryttää helmikuun ja maaliskuun ajan. Talvikilometrikisa voi olla juuri se kipinä, mikä kannustaa työntekijöitä kokeilemaan talvipyöräilyä. Ilmoita työyhteisösi mukaan Kilometrikisan sivuilla.

Talvipyöräily on loistavaa kuntoilua ja ennen kaikkea hauskaa ja virkistävää, kun asenne ja varusteet ovat kunnossa. Kesäkauden työmatkapyöräilijän – kuten itseni – ongelmana on, että kunto pääsee repsahtamaan talvella. Liikuntaan pitää silloin löytää enemmän aikaa iltaisin ja viikonloppuisin. Mutta mistä sitä aikaa nyt enemmän ilmestyisi kesäkauteen verrattuna? Jos edes kerran viikossa polkisi talvella työpaikalle, niin sillä olisi jo iso vaikutus.

Tutustu talvipyöräilyn varuste- ja pukeutumisvinkkeihin täällä.

Kirjoitti: Johanna