GreenRiders voitti Logican järjestämän kestävän kehityksen kilpailun

IT-palveluyritys Logican järjestämässä kansainvälisessä kilpailussa etsittiin innovatiivisia hankkeita, jotka edistävät paikallisyhteisöjen kestävämpää tulevaisuutta. Voittajaksi valittiin suomalainen GreenRiders, joka on kehittänyt autokyytien jakamisjärjestelmän. Palkinnoksi yritys saa 20 000 euron edestä konsultointiapua kansainvälistymiseensä Logican kestävän kehityksen asiantuntijoilta. GreenRiders on Mobinetin kumppani.

Verkossa ja mobiilisti toimiva GreenRiders helpottaa kimppakyytien järjestämistä. Yhteisöllistä palvelua käyttämällä ihmiset voivat jakaa matkakustannuksiaan ja nähdä, kuinka he toiminnallaan auttavat ympäristöä. Myös yritykset hyötyvät järjestelmästä voidessaan pienentää hiilijalanjälkeään sekä parkki- ja kuljetuskulujaan.

”GreenRiders edustaa yhä suositumpaa jakamistalouden trendiä. Siinä ihmiset hakeutuvat sellaisten palveluiden luo, joiden avulla voi jakaa, lainata ja vuokrata tarvitsemiaan hyödykkeitä sen sijaan, että ostettaisiin ensisijaisesti omaksi”, Suomen Logican kestävän kehityksen liiketoiminnan johtaja Mari Puoskari sanoo.

GreenRiders paikkaa julkisen liikenneverkon aukkoja. Yrityksen patentointiprosessissa oleva Trusted Network –palvelu mahdollistaa sen, että kyytejä voi jakaa luottamiensa ihmisten kanssa. Suomessa muun muassa Uusikaupunki tarjoaa palvelun koulujensa käyttöön. Myös muutama italialainen kylä on jo lähestynyt yritystä ja tiedustellut apua liikennepulmiensa ratkomiseen.

“Logican kansainvälisen tason asiantuntemus ja konsultointi tulevat olemaan meille suuri etu laajentumissuunnitelmissamme. Konsultoinnin lisäksi yhteistyö avaa meille myös ovet lähestyä Logican asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Olemme innoissamme kilpailun myötä avautuneesta mahdollisuudesta tehdä GreenRidersista globaali konsepti”, Željko Bošković, GreenRidersin perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja kertoo.

“GreenRidersin hyödyt ja mahdollisuudet ovat loputtomat. Liikenneruuhkat ovat yksi ongelma, jossa tällainen palvelu voi todella auttaa. Sen sijaan, että ihmisiä rankaistaisiin verotuksella tai järjettömillä parkkimaksuilla, GreenRiders kannustaa jakamaan ja tuottaa näin positiivisemman vaikutuksen talouteen, ympäristöön ja yhteisöön”, Tom Raftery, GreenMonk Spain/USAn pääanalyytikko ja kilpailun tuomariston jäsen sanoo.

Kilpailussa menestyivät myös hollantilaisyritys Nudge, joka vie eteenpäin kansalaisaloitteita kestävän kehityksen saralla, sekä isobritannialainen Workzmarter, joka teknologian avulla auttaa työstä poissa olleita palaamaan työelämään.

Sustainability Stories -kilpailuun osallistui yli 70 kilpailuehdotusta Isosta-Britanniasta, Hollannista, Suomesta, Ranskasta, Saksasta ja Ruotsista. Kilpailijoiden luovuutta ja innovatiivisuutta arvioi kestävän kehityksen asiantuntijoista koostuva tuomaristo. Tuomaristoon kuuluivat Club of Budapestin presidentti tohtori Ervin Laszlo, Logica-konsernin kestävän kehityksen liiketoiminnan johtaja Melba Foggo, Vodafonen kestävän kehityksen johtaja Christèle Delbé, London University Collegen professori ja ilmastotieteilijä Mark Maslin sekä pääanalyytikko Tom Raftery konsulttiyritys GreenMonkista.

Lisätietoja: www.sustainability-stories.com

Mobinet kertoo mielellään lisää GreenRidersin palvelusta. Ota yhteyttä.