IDEA-oppimisympäristö auttaa ajamaan taloudellisemmin ja turvallisemmin

Mobinetin yhteistyökumppani RingRoad International on kehittänyt yhdessä Datadriversin ja EC-Toolsin kanssa IDEA-nimisen oppimisympäristön yritysten ja yhteisöjen henkilöstön henkilökohtaiseen ajonseurantaan ja ‑koulutukseen.

”Palvelussamme on ainutlaatuista se, että analysoimme ajonseurantalaitteen keräämää tietoa ja hyödynnämme tätä ajotapakoulutuksessa. Laitteen käyttäjä saa tunnuksen oppimisympäristöön, jossa hän voi katsoa ajotapansa kehittymistä sekä verrata sitä myös muihin kuljettajiin”, kertoo toimitusjohtaja  Sakari Hopia RingRoadilta.

IDEAn avulla yritys voi

  • painottaa ympäristöystävällistä ja turvallista ajotapaa helposti
  • kohdentaa kustannustehokkaasti ajokoulutusta sitä eniten tarvitseville
  • luoda kannustinpalkkiojärjestelmän.

Tutkimusten mukaan taloudellisen ajotavan koulutuksen avulla kuljettaja voi vähentää polttoaineen kulutusta 10-15 prosenttia. Vuoden sisällä koulutuksesta ajotottumukset muuttuvat siten, että saavutettu hyöty on enää 5-7 prosenttia.

”Tähtäämme uudella oppimisympäristöllä siihen, että koulutuksenaikainen taso saataisiin ainakin ylläpidettyä ja parhaissa tapauksissa vielä parannettua. Jo tämä merkitsisi aikamoista vähennystä yhteiskunnan hiilidioksidipäästöissä”, Hopia painottaa.

Lue lisää RingRoadin taloudellisen ajotavan valmennuksesta ja ota yhteyttä Mobinetiin.