Taloudellisen ajotavan koulutuksesta saa aina uusia ahaa-elämyksiä

Yhteistyökumppanimme RingRoad International koulutti Mobinetin johtavan asiantuntijan Johanna Taskisen ajamaan taloudellisesti marraskuun alussa. Taskinen oli käynyt vastaavan koulutuksen muutamia vuosia sitten aikaisemmassa työapaikassaan, mutta silti kertaus toi uutta muistettavaa ja opittavaa. ”Ennakointi pitkälle seuraaviin liikennevaloihin on asia, johon minun pitäisi kiinnittää enemmän huomiota”, Johanna pohtii. ”Sen sijaan vaihteiden taloudellisen käytön hallitsen jo hyvin”, hän jatkaa.

Polttoaineen kulutus laski testireitillä kouluttaja Sakari Hopian opastuksella huimat 17 prosenttia. Iloinen yllätys oli, että samalla  myös ajoaika lyheni 23 minuutista 19 minuuttiin. Taloudellisuus ei siis tarkoita hidastelua. Olennaista on, että annetaan auton rullata mahdollisimman pitkään erilaisten esteiden välissä. Näin vältytään energiaa syöviltä pysähdyksiltä ja kiihdytyksiltä. Testiajo tehtiin kaupunkiajo-olosuhteissa Helsingin Kampissa ja Lauttasaaressa.

Lisätietoja RingRoadin taloudellisen ajotavan valmennuksesta.