Kilometrikorvauksille tuleva katto puhuttaa

Hallitus on päättänyt maaliskuun kehysriihessään työasiamatkojen kilometrikorvausten rajoittamisesta. Korvauksiin on tulossa katto, joka leikkaa korvauksen todennäköisesti noin puoleen nykyisestä tasosta sen jälkeen, kun 15 000 kilometriä vuodessa täyttyy.

Muutosta perustellaan sillä, että nyt kilometrikorvaus on turhan suuri suhteessa polttoainekustannuksiin. Valtiovarainministeriö katsoo, että autoilijalle korvataan tarpeettoman paljon myös auton hankinta- ja huoltokustannuksia.

Kilometrikorvauksia maksettiin toissa vuonna yli 700 000 ihmiselle yhteensä yli miljardi euroa. Tästä kilometrikorvausten ”ylikompensaation purkamisesta” tulee ministeriön laskelmien mukaan noin 70 miljoonaa euroa lisää valtion kassaan.

Ammattiyhdistysliikkeessä ollaan tyytymättömiä. Hallitus ei kuitenkaan aio luopua uudistuksesta.

Lue lisää aiheesta Helsingin Sanomien nettisivuilta: http://www.hs.fi/kotimaa/aihe/kilometrikorvaukset/